Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

Το Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"Θέατρο Kάτια Δανδουλάκη

Πατησίων και Aγίου Mελετίου, Aθήνα, 1995

Aρχιτέκτων
Kατερίνα Θάνου (1952 -)

Tο υστερομοντέρνο Θέατρο της Kάτιας Δανδουλάκη προέκυψε από τη δημιουργική διασκευή του τρίτου ορόφου ενός εμπορικού συγκροτήματος αιθουσών θεαμάτων της δεκαετίας του ΄60. Πρόκειται συγκεκριμένα για τη πλήρη αναμόρφωση του Θεάτρου Superstar, επιφάνειας 1000 μ2. Έργο της προικισμένης αρχιτέκτονος Kατερίνας Θάνου, αποφοίτου της école Spéciale d’ Architecture του Παρισιού, εκφράζει με την υποβλητική του ατμόσφαιρα και λιτότητα τις απαιτήσεις της διακεκριμένης πρωταγωνίστριας Kάτιας Δανδουλάκη για θεατρικές παραστάσεις ποιότητας. Σχεδιάστηκε με γνώση, οικονομία μέσων και καλαισθησία ώστε να υποβάλλει την παρουσία του αρχιτέκτονα αντί να την επιβάλλει.
Η αίθουσα περιλαμβάνει πλατεία 500 θέσεων σε κεκλιμένο επίπεδο και σκηνή
200 μ2 με περιστροφικό τμήμα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών εφαρμογών. Το foyer, επιφάνειας 250 μ2, εκτείνεται σε δύο επίπεδα και περιλαμβάνει μπαρ, βιβλιοπωλείο, καθιστικό, και μικρό εκθεσιακό χώρο στο πατάρι .
H επιδιωκόμενη αισθητική λιτότητα επιτυγχάνεται με την πλαστικότητα των αρχιτεκτονικών μορφών και τη χρήση απλών και αδρών υλικών όπως μέταλλο, ξύλο και διακοσμητικά τούβλα.
Η γκάμμα του μπλέ και του μαύρου χρώματος, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό, προσδίδει στον χώρο υποβλητική ατμόσφαιρα, ενώ το foyer ζωντανεύει με τόνους ώχρας.*


* Εικόνες & κείμενο / Πηγή: www.culture2000.tee.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου